Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Отворен Јавни позив за финансијску помоћ незапосленом родитељу четворо и више дјеце

Отворен Јавни позив за финансијску помоћ незапосленом родитељу четворо и више дјеце

22.09.2022.

Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске објавило је 20. септембра Јавни позив за подношење захтјева за финансијску помоћ незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској који можете погледати на интернет страници овог министарства. Породице са четворо и више дјеце у Српској примаће 750 КМ мјесечно, уколико је један од родитеља незапослен и под условом да најмлађе дијете није старије од 18 година.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић рекао је да се за појашњења у случају евентуалних нејасноћа, као и за помоћ приликом попуњавања захтјева суграђани могу обратити у Градску управу Зворник, канцеларија бр. 12, лично или путем телефона број 056/232-233.

Предсједница Удружења породица са четворо и више дјеце „Наши анђели“ Драгана Ћуповић захвалила се Влади Републике Српске и ресорном министарству на финансијској помоћи у износу од 750 КМ што, како је истакла, вишечланим породицама много значи.

„У Удружењу имамо пуно незапослених родитеља и овакав вид помоћи је заиста велики. У породицама гдје има пуно дјеце било која помоћ пуно значи, а да не говоримо кад је ријеч о износу који је практично једна плата.“ Ћуповићева се захвалила и Градској управи са којом имају дугогодишњу добру сарадњу. „Кад год смо се обратили са неком молбом ми смо наилазили на безрезервну подршку и то је за наше чланове, а бројимо 191 породицу, непроцјењиво.“ Она је позвала и остале породице са четворо и више дјеце са подручја града Зворника и општине Осмаци да се учлане у Удружење ради лакше комуникације и заједничког рада.

Исплата финансијске помоћи у износу од 750 КМ за кориснике који су у евиденцији Јавног фонда за дјечију заштиту вршиће се на основу евиденције Фонда, без потребе пријављивања на позив, а за све остале родитеље вршиће се по подношењу пријаве на јавни позив који је отворен 30 дана од дана објављивања. Влада Републике Српске донијела је одлуку којом се обезбјеђује финансијска помоћ незапосленом родитељу четворо и више дјеце, у циљу подршке вишечланим породицама и помоћи одржавања квалитета породичног живота.

Pin It on Pinterest

Share This