Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Основан Регионални савјет за образовање регије Зворник
Основан Регионални савјет за образовање регије Зворник

Данас је основан Регионални савјет за образовање регије Зворник за чијег је предсједника изабран градоначелник Зворника Зоран Стевановић.
Потпредсједници су начелници општина Власеница и Сребреница Мирослав Краљевић и Младен Грујичић, а секретар савјета начелник општине Милићи Марко Савић.


Краљевић се захвалио градоначелнику Стевановићу и свима који су покренули иницијативу за формирање оваквог тијела што ће, како је оцијенио, омогућити да се дође у саму срж образовања на овом подручју.
„Мислим да је ово битна тематика за наше друштво и крајње је вријеме било да се спустимо до привредника, у саме школе, дођемо до родитеља, до ученика, да видимо шта су то стварне потребе наших локалних заједница. Од овога очекујем пуно, а имаћемо конкретну причу када усагласимо, сви са регије, који су нам потребни кадрови, у ком правцу да идемо, шта се тражи на тржишту, шта је потребно да ми опстанемо и останемо на овом простору. Неопходно је да се што више труда уложи у овом правцу,  и то сваки појединац који је био присутан данас и као друштво у цјелини, да дођемо до конкретних занимања  и стварних потреба.  Морамо се уклапати и у свјетско тржиште и у оно шта су свјетске потребе.“
Дарко Стефановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Зворника, рекао је да је иницијатива за формирање регионалних савјета за образовање потекла од Уније удружења послодаваца Републике Српске уз подршку Министарства просвјете и културе и Педагошког завода Републике Српске.
„Регионални савјет за образовање имаће три главна циља, а то су дефинисање уписне политике, промоција дефицитарних занимања и прилагођавање образовних профила тржишту рада, а данас је начињен први корак на том путу.“
Данашњој оснивачкој сједници присуствовали су градоначелник Зворника, начелници општина Власеница, Милићи, Братунац, Сребреница, Осмаци и Шековићи, директори свих средњих школа, предсједник Актива директора основних школа и представници неких привредника, као и Завода за запошљавање – Филијала Зворник, који су и чланови Регионалног савјета за образовање.

Pin It on Pinterest

Share This