Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржано завршно предавање за пољопривреднике 

Одржано завршно предавање за пољопривреднике 

14.03.2024.

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, одржало је данас пето и уједно завршно предавање у оквиру „Зимске обуке за пољопривредне произвођаче“, у Великој сали Скупштине града Зворник.

Учесницима је током предавања, детаљно представљен поступак регистрације и пререгистрације пољопривредних газдинстава, затим Правилник о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за 2024. годину и производња поврћа у заштићеном простору.

Успјешна едукација, која се реализовала на пет различитих локација на подручју града у периоду од 15. фебруара до 14. марта ове године, допринијела је двосмјерној размјени знања и искустава из области аграра, креирајући тако најефикаснији и најунчиковитији модел обуке за пољопривреднике произвођаче. Надлежни Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Градске управе града Зворник, оцијенили су обуку као успјешно завршену, производећи позитивне реакције свих укључених актера.

Предавања су за циљ имала унапређење постојећих знања пољопривредних произвођача у примарној пољопривредној производњи, а кроз то и интензивирање исте, те јачање конкуретности и побољшања пласмана пољопривредних производа.

Pin It on Pinterest

Share This