Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У оквиру пројекта Унапређење пластеничке производње поврћа на подручју града Зворника који заједнички имплементирају  УНДП  и Град Зворник одржано је треће  предавање из области производње поврћа у заштићеном простору односно пластеницима.

Предавач Стеван Месаровић истакао је да пластеничка производња постаје све популарнија јер су на мањој површини добијају већи приноси и то током цијеле године.

„Уз пластенике за кориснике је предвиђена и теоријска и практична обука како би одмах ушли у производњу и како би се повећала њихова конкурентност тако што ће имати добре приносе и да то буде одрживо.“

Поред теоријског дијела, реализован је и практични дио посјетом једном зворничком пољопривреднику са вишегодишњим искуством у пластеничкој производњи.

У оквиру овог пројекта у марту је, на основу Јавног позива, пољопривредним произвођачима подијељено 25 пластеника површине 100 квадратних метара  са системом за наводњавање.

Организатори предавање су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Бијељина, Пољопривредни кластер Семберија, Мајевица и Бирач и Градска управа Зворник.

Pin It on Pinterest

Share This