Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

24.02.2020. године

У оквиру пројекта „Унапређење пластеничке производње поврћа“ који заједно реализују УНДП и Градска управа у Зворнику данас је одржано друго предавање по реду из области производње поврћа у заштићеном простору (пластеницима).

Предавање је организовано у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди, чији је представник Драган Зарић истакао да ће произвођачи поврћа у пластеницима кроз предавања добити основне упуте из ове области, не само теоретски него и практично.

„Ово је једна мала школа у оквиру које ћемо, поред ова два предавања, имати још предавања и то када пољопривредници започну циклус производње и тада ћемо ићи на терен. Прије двадесетак дана смо имали прво предавање током којег смо им презентовали основне принципе постављања пластеника и заснивања производње, а данас су обрађене теме „Агротехника поврћа у пластеницима“ и „Заштита поврћа у пластеницима“.

Предавачи су били Стеван Месаровић из компаније „Јара“ (Yara) и Ђорђе Глишић из Ресора за  пружање стручних услуга у пољопривреди.

Предавању су присуствовали зворнички пољопривредни произвођачи који су аплицирали на Јавни позив по пројекту „Унапређење пластеничке производње поврћа“ у оквиру којег ће на подручју града Зворника бити додијељено 25 пластеника површине 100 метара квадратних са системом за наводњавање.

Pin It on Pinterest

Share This