Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржано 28. засједање зворничке Скупштине

Одржано 28. засједање зворничке Скупштине

28.03.2024.

На данашњој сједници усвојена је Одлука о оснивању организационе јединице ЈПВОУ Дјечији вртић „Наша радост“ „Невен у Каракају, Приједлог Одлуке о утврђивању економске цијене за боравак дјеце у вртићу, као и Приједлог Одлуке о утврђивању критеријума и расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора ЈУ „Рекреативно спортски центар“, Зворник. Одборници су разматрали и Годишњи план рада Градоначелника и Градске управе Зворник за 2024. годину.

„Све тачке дневног реда добиле су пуну подршку одборника. Она која се истиче међу њима је Годишњи план рада у коме је фокус стављен на два сегмента. Први је унапређивање доступности и квалитета услуга из области управе, социјалне и здравствене заштите. Ушли смо у процес дигитализације јавне управе, која ће нам омогућити да будемо транспарентнији, бржи, ефикаснији. А други сегмент је реализација великих инфраструктурних пројеката који ће омогућити квалитетније услове живота Зворничанима. А то су водовод Пилица – Локањ за 500 домаћинстава, Водовод Запад, који обухвата девет мјесних заједница, односно 1500 домаћинстава, изградња средње умјетничке школе, локални пут Зворник – Шћемлија – Глумина, завршетак документације за брзу цесту Бијељина – Соколац, а биће и значајних улагања у мјесне заједнице, прије свега у путну инфраструктуру, модернизацију расвјете и слично,“ истакао је градоначелник Ивановић.

Усвојени Програм коришћења буџетских средстава за подстицај пољопривредне производње на подручју града Зворника за 2024. годину има за циљ унапређење пољопривредне производње, док су неки од специфичних циљева фокусирани на оријентацију пољопривредних произвођача ка робној производњи, те стварање услова за отварање нових радних мјеста. У Буџету Града Зворника за 2024. годину планирано је 500.000,00 КМ у сврху подршке пољопривредној производњи.

Одборници Скупштине града Зворника на редовној, 28. сједници Скупштине усвојили су Приједлог Одлуке о утврђивању просјечне коначне грађевинске цијене корисне површине стамбеног и пословног простора у 2023. години у износу од 1.045,44 КМ, док је накнада за уређење градског грађевинског земљишта за 2024 годину 120,31 КМ по метру квадратном.

На сједници Скупштине града разматрана је 21 тачка дневног реда. Одборници су усвојили Приједлог Одлуке о уступању индивидуалног стамбеног објекта на привремено кориштење и управљање зворничком Ловачком удружењу „Вукови са Дрине“, информације о стању безбједности саобраћаја на подручју града Зворника за 2023 годину, о стању у спорту на подручју града Зворник за 2023 годину и о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на подручју града Зворник за прошлу годину. Присутни су гласали и за усвајање Акционог плана за спровођење Стратегије интегрисаног развоја града Зворник (2018-2027) за период 2025-2027 година.

Pin It on Pinterest

Share This