Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржани сусрет „Мостови и људи“ и тематска шетња

Одржани сусрет „Мостови и људи“ и тематска шетња

04.08.2023.

На мосту краља Александра Првог Карађорђевића данас је, у оквиру „Зворничког љета“ одржан сусрет представника Зворника и Малог Зворника под називом „Мостови и људи“.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић поздравио је присутне Малозворничане и Зворничане истакавши да се ова манифестација одржава већ 14 година.

„Чињеница да се ови сусрети организују оволико дуго говори да је манифестација  традиционална и незаобилазна. На њој показујемо да Дрина није граница, него да спаја. Обавеза свих нас је да чувамо љубав два града, а да бисмо то постигли потребно је да се дружимо, уважавамо, поштујемо, волимо и да чувамо овај наш мост који је спона између Зворника и Малог Зворника“ – поручио је градоначелник Ивановић.

Предсједник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је да је сусрет на мосту прелијеп догађај који треба и чешће да се дешава.

„Данас обиљежавамо и тужан догађај, а то је Погром „Олуја“. Сјећамо се и не заборављамо те тешке и тужне тренутке, али са овог моста шаљемо и поруке свим народима да треба да се  скупљамо у миру, слози, љубави, толеранцији.“

Сусрет је почео традиционалним послужењем са хљебом и сољу, а у програму манифестације учествовали су  Мали хор Основне музичке школе „Војин Комадина“ који је под вођством професорице Дијане Зекановић отпјевао пјесму „На Светог Стефана рођена“, те је наступила Фолклорна секција малозворничке Библиотеке.  Изложена су и нека од дјела ликовне колоније Малог Зворника настала у претходним годинама, као  и књиге завичајних стваралаца, док се Удружење жена Мали Зворник  представило ручним радовима, старим експонатима и храном. За послужење се постарао и зворнички ресторан „Обреновац“ који има традицију дугу 26 година.  

У оквиру данашње манифестације „Људи и мостови “ сусрели су се и учесници тематске шетње „Стопама краља Александра Првог Карађорђевића“. Зворничка група кренула је испред храма Рођења Св Јована Крститеља, а малозворничка из подземног града Карађорђевића.

Шетња је организована по први пут у оквиру Зворничког љета, а промовисана је 2. јуна текуће године. Циљ је да се увежу туристичке понуде два града и повећа број туриста на обје дестинације. Ово је и прилику да у оквиру овакве понуде посјетиоци Зворника прошетају од зворничког храма Рођења Светог Јована Крститеља, поред куће Станка Николића, виде мурал који приказује долазак краља Александра у Зворник, потом преко моста који носи његово име  стигну до туристичког комплекса – Подземног града Карађорђевића у Малом Зворнику.

Сусрет на мосту и тематску шетњу организовали су градска Туристичка организација и Град Зворник.

Pin It on Pinterest

Share This