Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржане јавне трибине о Нацрту ребаланса буџета за текућу и Нацрту буџета за 2023. годину

Одржане јавне трибине о Нацрту ребаланса буџета за текућу и Нацрту буџета за 2023. годину

06.12.2022.

У организацији Одјељења за финансије Градске управе Зворник данас су одржане јавне расправе о Нацрту ребаланса буџета за 2022. годину и о Нацрту буџета за 2023. годину.

Начелник одјељења Срђан Деспић и шеф Одсјека за буџет Весна Бошковић презентовали су садржај ових докумената, те на састанку са буџетским корисницима истакли да су приликом израде у обзир узели њихове захтјеве, односно потребе, као и могућности градског буџета.

Говорећи о нацрту ребаланса буџета за 2022. годину, Бошковићева је истакла да су приходи већи од расхода, те да су захтјеви буџетских корисника испуњени.

Када је ријеч о Нацрту буџета за следећу годину речено је да су приходи реално планирани, као и да захтјеви буџетских корисника веома премашују могућности буџета, али да јавне расправе и постоје како би се сагледало оно што је потребно и реално могуће.

И грађани, представници удружења, невладиних организација, политичких партија и мјесних заједница имали су прилику  да на, за њих организованој расправи, изнесу примједбе и добију одговоре од представника Одјељења за финансије, те од начелника одјељења привреду и друштвене дјелатности и борачко инвалидску заштиту Дарка Стефановића и Жељка Смиљанића.

На Нацрт буџета за 2023. годину сагласност треба да да ресорно министарство и он ће се наћи пред одборницима на првој редовној сједници градске Скупштине.

Pin It on Pinterest

Share This