Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржане јавне расправе о Нацрту ребаланса буџета за 2021. годину и Нацрту буџета за 2022. годину
Одржане јавне расправе о Нацрту ребаланса буџета за 2021. годину и Нацрту буџета за 2022. годину

Одјељење за финансије Градске управе Зворник организовало је јавну трибину о Нацрту ребаланса буџета Града Зворника за 2021. годину и Нацрту буџета за 2022. годину за грађане, представнике удружења, невладиних организација, политичких партија и мјесних заједница.

Нацрте су презентовали начелник овог одјељења Срђан Деспић и шеф буџета Весна Бошковић, а  присуствовао је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић.

Речено је да је Нацртом ребаланса буџет града за 2021. годину већи за 1.200.000 КМ у односу на план. Нацртом за 2022. годину буџет је предвиђен у износу од 34.734.000 КМ.

„Град Зворник подржава ваш рад и стога се приликом израде буџета користе ваши захтјеви, односно сарађујемо са представницима мјесних заједница, невладиним организацијама, удружењима грађана, јавним устновама преко одјељења којима припадате и која у току године прате  извршења тих средстава. Настојали смо да одржимо континуитет у финансирању, да испоштујемо захтјеве, мада су они, на неки начин, промјењиви, али које, уколико су оправдани, уважавамо.– појаснила је Бошковићева.

Присутни су изнели своје мишљење и коментаре. Схватајући актуелну ситуацију у којој се налазимо рекли су да су задовољни издвајањима за њихов рад, као и сарадњом са Градском управом која им помаже и на друге начине попут суфинансирања превоза кад путују на наступе или у организацији њихових догађаја.

Претходно данас одржана је и јавна расправа са буџетским корисницима. Представници јавних институција са подручја града Зворника начелно су се сагласили са предложеним документима, истакавши да је свакодневна сарадња са надлежним одјељењима Градске управе и благовремена реакција нешто на шта су навикли у досадашњој комуникацији са градском администрацијом. 

Разматрање Приједлога ребаланса буџета за ову годину и Нацрта буџета за 2022. годину биће на дневном реду наредне, 8. редовне сједнице Скупштине града Зворника.