Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У Градској управи Зворник данас су одржане одвојене јавне расправе о Нацрту буџета Града Зворника за 2021. годину за буџетске кориснике и представнике удружења, невладиних организација, политичких партија, мјесних заједница и друге заинтересоване грађане.

Јавне расправе које су организоване у складу са важећим епидемиолошким мјерама водили су в.д. начелника Одјељења за финансије Срђан Деспић и шеф Одсјека за буџет Весна Бошковић, а присуствовали су и в.д. начелника одјељења за борачко-инвалидску заштиту, за привреду и друштвене дјелатности и за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја. 

Истакнуто је да је сам процес доношења буџета врло комплексан те да се приликом његове израде у обзир узима документ оквирног буџета Министарства финансија Републике Српске за период 2021-2023. година, потребе Градске управе и буџетских корисника, привредна кретања и тенденције, те процјена остварења прихода у текућој години.

Предочено је да је Нацрт буџета, прије него се нашао пред одборницима, упућен Министарству финансија које је дало одређене препоруке на основу којих је на сједници Скупштине одржаној 17. фебруара он смањен за 440.000 КМ, тако да је усвојен у износу од 29.612.000 КМ.

„Ова година ће вјероватно бити тешка, као и претходна, и самим тим буџет мора бити рационалан и захтјева уштеде, али ће сви капитални пројекти бити реализовани у складу са плановима. Ми смо већ у Нацрту доста захтјева буџетских корсиника  усвојили, али они и сами схватају ситуацију и сходно томе ће се и понашати – рекао је Деспић.

На другој јавној расправи представници Градске управе Зворник одговарали су на питања и нејасноће присутних.   

Након јавних расправа Нацрт буџета биће упућен Министарству финансија на сагласност, а након тога у форми приједлога наћи ће се пред локалним парламентом почетком марта.

Pin It on Pinterest

Share This