Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана XIV сједница Привредног савјета града Зворника

Одржана XIV сједница Привредног савјета града Зворника

26.03.2024.

Приједлози Годишњег плана рада Градоначелника и Градске управе града Зворника за 2024. годину и Акционог плана за спровођење Стратегије интегрисаног развоја града Зворника за период 2025. – 2027. година разматрани су на дневном реду XIV сједнице Привредног савјета града Зворника.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић представио је активности, које се спроводе у складу са претходним иницијативама Привредног савјета у припреми пројеката као што је саобраћајница преко Шћемлије, разматрање могуће реконструкције саобраћајнице од Каракаја до тунела, те изградња средње умјетничке школе.

„Ове године завршавамо уређење корита ријеке Хоче, а увелико размишљамо о наредним корацима. Сматрам да нам је култруно-историјско наслијеђе значајна грана развоја туризма, тако да смо покренули низ активности да бисмо ушли у поступак ревитализације истог. Такође, кроз рад нашег Савјета за образовање ми се трудимо до ускладимо потребе привреде са кадром који образују наше школе,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Чланови су дискутовали и о Извјештају о изградњи у прошлој години у коме је наведено да се 2023. година уклапа у досадашњи просјек и да је издато 36 грађевинских дозвола. Разматрали су и Одлуку о висини непокретности по зонама у Зворнику, од чега је шест градских и шест ванградских зона. Представљена је и одлука којом је утврђена просјечна, коначна грађевинска цијена једног квадратног метра корисне површине стамбеног и пословног простора.

Разматрано је и стање у пољопривреди, те Програма коришћења буџетских средстава  за подстицај пољопривредне производње на подручју града Зворника у 2024. години. На крају састанка Привредном савјету предочена је кампања „Април – мјесец чистоће“, а привредници су позвани да предложе додатне активности и да сарађују са Градском управом на заштити животне средине.

Привредни савјет града Зворника броји 36 чланова, а предсједник Привредног савјета је градоначелник града Зворника. Ово је савјетодавно тијело које даје мишљења, препоруке и покреће иницијативе о питањима која се односе на стање привреде, друштвених дјелатности и мјерама за унапријеђење локалног економског развоја.

Pin It on Pinterest

Share This