Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана сједница Привредног савјета града Зворника

Одржана сједница Привредног савјета града Зворника

15.03.2023.

Зворнички привредници и представници јавних и образовних установа разматрали су 14 тачака дневног реда на X сједници Привредног савјета града Зворника.

Између осталог разматрана је просјечна грађевинска цијена корисне површине у 2022. години, накнада за уређење градског грађевинског земљишта у овој години, вриједност непокретности по зонама и пореска стопа на исте у 2023. години, Програм заједничке комуналне потрошње и друго. Пореске стопе су остале исте, у Зворнику је задржан континуитет у градњи, а у току је израда Урбанистичког плана града Зворника чије трајање ће бити до 2037. године, речено је на сједници.

Према подацима Пореске управе Републике Српске на подручју Зворника евидентирана су 1.192 пореска обвезника. У протеклој години пословале су 883 предузетничке радње што је за 6,51 одсто више него у 2021. години. Члановима Привредног савјета предочени су подаци о спољнотрговинској размјени за прошлу годину гдје је примјетан раст како увоза тако и извоза.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић захвалио се привредницима и замолио их да наставе са досадашњом квалитетном сарадњом истакавши да је фокус Градске управе града Зворника у овој години успјешан старт паркинг сервиса.

„Већ је почела уградња опреме у граду и након тога имаћемо мјесец дана тестног периода. Тренутно Град Зворник располаже са 1.400 паркинг мјеста и у плану нам је изградња гараже у Б блоковима. Трудићемо се да ову област унапређујемо из године у годину,“ рекао је Ивановић на састанку.

Привредни савјет града Зворник је савјетодавно тијело које даје мишљења, препоруке и покреће иницијативе о питањима која се односе на стање привреде, друштвених дјелатности и мјерама за унапријеђење локалног економског развоја.

Pin It on Pinterest

Share This