Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана редовна годишња сједница Скупштине акционара Регионалне депоније

Одржана редовна годишња сједница Скупштине акционара Регионалне депоније

29.06.2022.

У Зворнику је одржана редовна годишња сједница Скупштине акционара Јавног предузећа Регионална депонија Зворник, коју чине начелници општина и градоначелник Зворника.

На сједници су разматрани и усвојени Извјештај независног ревизора, извјештаји о раду, о проведеним јавним набавкама, План рада за 2022. годину, те План јавних набавки.

Према ријечима Александра Врачевића, директора Регионалне депоније тренутна цијена  депоновања по тони отпада износи 39 КМ плус ПДВ. „Скупштина акционара усвојила је извјештаје и планове које смо припремили, усвојен је и закључак о заказивању тематске сједнице на којој ће бити разматрана одлука о надокнади разлике до економске цијене у што скоријем периоду,“ рекао је Врачевић.

Град Зворник има власнички удио од 29% и ради на томе да своје обавезе редовно испуњава, истакао је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника. „Ми се трудимо да прије свега животни вијек наше санитарне депоније продужимо. Одлагање отпада и побољшања у области заштите животне средине су у нашим приоритетним пројектима,“ закључио је Ивановић.

Јавно предузеће Регионална депонија Зворник основана је 2010. године, а са депоновањем отпада почели су 2017. године.  Сваки члан Скупштине има право гласа сразмјерно свом власничком удјелу. Општине Калесија, Братунац, Сребреница, Власеница, Сапна, Милићи, Шековићи и Осмаци дијеле 71% власничког удјела.

Pin It on Pinterest

Share This