Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана радионица за младе о грађанском активизму

Одржана радионица за младе о грађанском активизму

06.10.2021.

У Зворнику је данас одржана радионица за младе на тему Грађански активизам коју је организовала Градска управа у сарадњи са „Коалицијом за позитиван Зворник“ и Мисијом ОЕБС-а у БиХ.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић напоменуо је да је ово само једна у низу активности које се реализују већ дужи период и да ће се тако наставити и у наредном периоду.

„Тема је грађански активизам гдје је циљ да младим људима укажемо како они могу да утичу на доношење и мијењање политика у њиховој локалној заједници, граду Зворнику. Оно што је Град Зворник до сада практиковао јесте да је издвајао значајна средства за омладинске пројекте тако да има посебну буџетску ставку ове године у износу од 20.000 КМ управо за буџет за младе. Исто тако издваја значајна средства за невладине организације како би оне својим пројектима додатно унаприједиле и указале пут којим Град Зворник треба да се креће у будућности. У претходном периоду реализован је и Дан отворених врата гдје су млади људи могли да дођу и у разговору са савјетником за младе предлажу своје идеје за побољшања услова живота у њиховим мјесним заједницама али и доношење политика које се тичу њиховог живота.“

Милана Мемић из ОЕБС-а истакла је да је данашња активност у Зворнику једна у низу које мисија ОЕБС-а подржава широм Бих када је ријеч о активностима и раду локалних коалиција за борбу против мржње.

Нагласивши да у у Зворнику већ неколико година дјелује „Коалиција за позитиван Зворник“, она је додала да данашња радионица има за циљ да потакне младе људе да се почну у својој локалној заједници активније бавити темама које су од интереса за младе и све грађане.

„Исто тако да се укључе и у формалне и неформалне структуре које већ раде на таквим друштвеним процесима и наравно да са својим партнерима у институцијама и невладином сектору промовишу друштвене вриједности.“

Катарина Малишевић, ученица четвртог разреда СШЦ“Петар Кочић“,  рекла је да јој је драго што Зворник као Град пружа могућност младима да изјасне своје мишљење и да имају перспективу у свом граду. Она сматра да ће јој и ова радионица, као и претходне у којима је учествовала, помоћи  у даљим активностима.

Pin It on Pinterest

Share This