Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана радионица о писању пројеката у Зворнику

Одржана радионица о писању пројеката у Зворнику

09.03.2023.

Представници зворничких удружења грађана присуствовали су првој едукативној радионици под називом „Јачање капацитета организација цивилног друштва“, коју су заједнички организовали Град Зворник и Мисија ОЕБС-а у Босни и Херцеговини.

„Циљ оваквих радионица јесте оснаживање невладиних организација у нашем граду и пружање прилике да науче писати пројекте како би у будућности могли аплицирати за средства код разних донатора, али и на јавне позиве Градске управе. Град Зворник издваја сваке године значајна средства за невладине организације. Ове године некад крајем марта или почетком априла очекујемо отварање јавног позива за невладине организације. У буџету је издвојено негдје око 45.000 КМ за невладине организације и још додатних 20.000 КМ за организације које су регистроване као омладинске. Користим ову прилику да позовем све навладине организације са територије Зворника да се пријаве са својим рпојектима на позив,“ рекао је дарко Стефановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Стефановић се захвалио Мисији ОЕБС-а у БиХ што су позитивно одговорили на позив Града да организују једну овакву обуку, а и представницима удружења и организација који су се пријавили да присуствују.

Јасмина Овчина, консултант ОЕБС-а је са удружењима разговарала о основама пројектног планирања.

„У Зворнику смо обрађивали писање пројекатних задатака на тему јачања друштвене кохезије. Касније ћемо имати још једну радионицу на којој ћемо припремити приједлог пројекта који ће бити спреман да се представи евентуалном донатору,“

Ово је само једна у низу планираних едукација за невладин сектор у Зворнику.

Pin It on Pinterest

Share This