Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Данас је одржана прва од шест радионица у оквиру програма подршке развоју предузетништва кроз инкубатор пословних идеја који Град Зворник и Ивестицијска фондација „Импакт“ заједно реализују.

Биљана Милић, шеф Одсјека за управљање развојем и међународну сарадњу Града Зворника, истакла је да има 18 учесника који су се пријавили на раније расписани јавни позив „ИМПАКТ инкубатор пословних идеја града Зворника“ намијењен запосленим и незапосленим лицима која желе покренути сопствену дјелатност или проширити постојећу.

„Међу онима који су се пријавили 10 су предузетници, по три су запослена и незапослена лица и два су удружења грађана. На данашњој радионици присутни су се упознали са програмом и изнели своје пословне идеје. Неопходно је да сви они прођу програм обуке, развију пословни план, презентују га пред трочланом комисијом која ће их према утврђеним критеријумима оцијенити и донијети одлуку о о суфинансирању пет најбољих пословних идеја са по 5.000 КМ.“

Током ове данашње радионице учесници су изнели разноврсне идеје чија би реализација засигурно допринела унапређењу квалитета живота и садржаја на подручју града Зворника, рекла је Мирела Омеровић из Инвестицијске фондације „Импакт“.

„Данас овдје имамо удружења која желе да јачају своје капацитете за обезбјеђивање спољашњих извора средстава са циљем реализацију својих пројеката, као и неколико пољопривредних и  иновативних бизниса. Радујемо се што ћемо у наредних мјесец дана имати прилику да радимо на разради њихових пословних идеја и на крају одаберемо најбољих пет који ће користити бесповратну финансијску подршку, а што је можда  важније, и стручну и менторску подршку, те умрежавање са другим предузетницима широм БиХ што засигурно може бити јако позитиван аспект у ширењу тржишта, канала дистрибуције итд.“  

Обука се завршава крајем новембра, а почетком децембра биће организована презентација пословних идеја и одабир најбољих. Омеровићева је напоменула да сви они који су ушли у инкубатор остају дио „ИМПАКТ“ породице и могу користити њихову стручну и менторску подршку, без обзира на могућност аплицирања за бесповратну финансијску подршку.

Укупна вриједност пројекта је 25.000 КМ од чега Град Зворник учествује са 15.000 КМ, а фондација Импакт са 10.000 КМ.

Pin It on Pinterest

Share This