Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана последња радионица  „Ниједно дијете без заштите“ у Зворнику

Одржана последња радионица  „Ниједно дијете без заштите“ у Зворнику

25.04.2023.

Данашњом радионицом завршен је и последњи модул пројекта „Ниједно дијете без заштите – унапређење механизама за превенцију трговине дјецом и заштиту дјеце потенцијалних жртава трговине људима“ у Зворнику.

Претходних годину дана представници удружења Отахарин у сарадњи са Радном групом града Зворника одржали су радионице, састанке и формирали Радну групу, која треба да самостално настави са радом у наредном периоду. Програм је имао за циљ да се у локалним заједницама унаприједе капацитети професионалаца који требају одговорити  на све изазове које трговина дјецом са собом носи.

Током реализације пројектних активности закључено је да је превенција овог проблема најважнија, да реакција мора бити што ранија, јер је најважније да се трговина дјецом не деси и да дијете не дође у ситуацију да буде експлоатисано. У протеклих годину дана радило се на проблемима у заштити безбједности дјеце на локалном нивоу те на информативној кампањи о проблематици трговине дјецом и улози грађана у њеној превенцији.

Град Зворник и Центар за интегралну инклузију Рома и Ромкиња „Отахарин“ из Бијељине потписали су меморандум о разумијевању почетком 2022. године и тада је формирана радна група од представника надлежних установа града Зворника. Пројекат ће бити финализиран јавном трибином која ће се одржати у сриједу, 26. априла 2023. године у Дому омладине.

Pin It on Pinterest

Share This