Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и одборници дали су свечану изјаву на данас одржаној конститутивној сједници Скупштине града.

Изабрано је ново скупштинско руководство – Менсур Селимовић, предсједник Скупштине града, Синиша Мијатовић, потпредсједник, и в.д. секретара Скупштине града Зоран Ђукановић. За замјеника градоначелника  изабран је Бојан Ивановић који је и до сада био на овој функцији.

У новом сазиву је 31 одборник и то 13 из СНСД-а, шест из ДЕМОС-а, по три из СДС-а, УС-а и Листе за Зворник СДА-ПДА, два из СП-а и један из ДНС-а. За једног одборника чека се правоснажност одлуке о додјељеном мандату, те је данашњој сједници присуствовало 30 одборника.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је свим одборницима који су освојили мандате, као и изабраним функционерима.

„Ми само настављамо свој рад, јер није било прекида. Радимо свакодневно, пројеката нас чека пуно, ми смо једна од средина у којој се ради стално и настављамо тим путем.  Ко жели са нама и ко је коректан добро је дошао. У коалицију са нама могу чак и они који су имали свог кандидата за градоначелника, јер сматрам да су научили нешто из изборног процеса, видјели су гдје им је мјесто. Све позивам да сарађујемо, да радимо у интересу наших суграђана, да се у Зворнику стварају бољи услови за живот, да поштујемо и волимо свој град, да чинимо све да се у њему остаје и опстаје и да у том смислу буде усмерена сва наша позитивна енергија коју имамо – рекао је градоначелник.

Замјеник градоначелника Ивановић захвалио се градоначелнику на указаном повјерењу, као и локалном парламенту који га је подржао.

„Очекујем добру и успјешну сарадњу са одборницима, да заједно радимо у интересу грађана и да стварамо амбијент који ће допринети бољем Зворнику. Град има стратегију свог развоја и наставићемо тако и у наредном периоду.“

Предсједник градске Скупштине Селимовић захвалио се одборницима на подршци, али и онима који нису гласали за њега.

На данашњем засиједању именоване су комисије за избор и именовање, за статутарна питања и прописе, буџет и финансије, те за примопредају дужности предсједника.  Усвојена је и Одлука о одређивању јединствене листе одборника Скупштине града Зворника за учешће у  вјенчањима при матичној служби у Зворнику и  мјесним канцеларијама, као и Одлука о измјенама и допунама одлуке о учешћу у заједничкој изградњи вишепородничког стамбено-пословног објекта у Зворнику. 

Pin It on Pinterest

Share This