Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана IX редовна сједница зворничког Привредног савјета
Одржана IX редовна сједница зворничког Привредног савјета

Представници зворничке привреде и Града Зворника на данашњој деветој редовној сједници Привредног савјета разговарали су о осам тачака дневног реда, а између осталог о иницијативама привредног сектора за побољшања у свим сферама на подручју града Зворника. Према ријечима Бојана Ивановића, замјеника градоначелника Привредни савјет је једногласно подржао све инвестиције које су предложене Планом капиталних инвестиција за период 2023-2025. година.

„Данас смо имали веома корисну дискусију са члановима Привредног савјета. Разговарали смо о Нацрту буџета града Зворника за 2023. годину, приједлогу ребаланса буџета за ову годину, а директор АД Водовод и комуналије је привредницима објаснио Одлуку о повећању цијена комуналних услуга. Свакако је позитивно то што су сви чланови, без изузетка, подржали све тачке дневног реда, предлагали нове иницијативе и активно учествовали у планирању развоја нашег града,“ закључио је Ивановић.

Један од проблема у Зворнику је загушење саобраћаја у јутарњим и поподневним часовима, мишљење је свих привредника.

„Привредни савјет је веома конструктивно тијело, а данашњи дневни ред је био прилично детаљан. Све нас интересује и привреда, и спорт, рекреација, али и друштвени живот и какав је план за унапређење. Мој приједлог је био да се регистар непокретности који има Пореска управа мора проширити и да се мора водити активност на укњижавању свих власника имовине. Такође, када је ријеч о саобраћају, неопходна нам је трећа трака од Каракаја према Зворнику, али исто тако и бициклистичка стаза и пјешачке према Дивичу. И као последње, мој приједлог је да на мјесту Соколског дома требамо направити градски базен, који би сви грађани могли да користе,“ рекао је Драган Божовић, члан Привредног савјета.

Приједлог плана уписа у зворничке средње школе за школску 2023/2024 годину био је једна од тема о којима су разговарали привредници, а менаџмент школа је у исти уврстио приједлоге који су упућени са претходних сједница Привредног савјета. Како је истакао Горан Грујић, директор Техничко школског центра обје средње школе су радиле на прошлогодишњим инцијативама овог Савјета.

„Ми смо по први пут прошле године уписали занимање грађевински техничар, а Градска управа нам је помогла тако што плаћају превоз ученицима током све четири године школовања. Ми смо обезбиједили наставни кадар. Као што смо одговорили на ову иницијативу Привредног савјета, тако ћемо одговорити на сваку добру иницијативу Привредног савјета и уопште привредника града Зворника,“ рекао је Грујић.

Привредни савјет града Зворник је савјетодавно тијело које даје мишљења, препоруке и покреће иницијативе о питањима која се односе на стање привреде, друштвених дјелатности и мјерама за унапријеђење локалног економског развоја.

Pin It on Pinterest

Share This