Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана инфо сесија о енергетској ефикасности у стамбеном сектору у Зворнику

Одржана инфо сесија о енергетској ефикасности у стамбеном сектору у Зворнику

30.11.2023.

Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у сарадњи са Градском управом града Зворник, одржао је данас информативну сесију посвећену енергетској ефикасности у стамбеном сектору на којој су присуствовали представници мјесних заједница, домаћинстава и заједница етажних власника са подручја града Зворника.

Током сесије која се одржава у оквиру пројекта: „Декарбонизација у стамбеном сектору Босне и Херцеговине“, представљени су основни елементи студије еенергетске ефикасности стамбених објеката, као и подршка побољшања ЕЕ стамбеног сектора у граду Зворник.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић, поздравио је присутне истакавши важност управљања енергетском потрошњом за заједницу у цјелини.

Град Зворник једна је од 36 локалних самоуправа, које су потписале Споразум градоначелника за климу и енергију и усвојиле Акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP).

Европска Унија направила је климатско-енергетски оквир до 2030. године, а циљ им је смањење емисије гасова који изазивају ефекат стаклене баште за најмање 55%, док је повећање енергетске ефикасности планирано за 36%.

Pin It on Pinterest

Share This