Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана 6. Улична трка 
Одржана 6. Улична трка 

Данас је одржана Улична трка коју Атлетски клуб Зворник организује већ шести пут поводом Дана града Зворника.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић који је учеснике поздравио и пожелио им срећу, рекао је да они данас трче у славу рођендана свог града.

„Порука нашим најмлађим суграђанима је да треба да се баве спортом, да то треба да им буде опредјељење и да дио свог слободног времена томе посвећују. Зворник има добра мјеста и за шетњу и за трчање и то је неки први корак да се најмлађи навикавају на спорт и здрав живот. Жеља нам је да ова трка прерасте у озбиљнију и атлетску манифестацију од ширег значаја.“

И ове године овај спортски догађај окупио је око 1.000 предшколаца, основаца и средњошколаца који су трчали у главној градској улици од 50 до 600 метара, у зависности од узраста. Поред Зворничана учествовали су и ученици из Власенице, Бијељине и Осмака. 

„Улична трка је једна од, можда, најмасовнијих манифестација у нашем граду гдје се пружа могућност свим спортистима да покажу своје квалитете, једноставно да учествују у оваквом догађају који бих назвала фестивалом спорта и младих. Радујемо се што послије двије године паузе због пандемије вируса корона поново видимо младост на нашим улицама и како кроз спорт промовишу здравље, себе и наш град“ – рекла је Славица Мандић из Атлетског клуба Зворник.

Данашња манифестација је почела  химном Моја Република коју је отпјевала млада Зворничанка Ирена Спасојевић. Као и претходних година најбржи учесници добили су пригодне награде.