Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Одборници су на данашњој сједници усвојили Одлуку о уступању стамбеног простора, без накнаде, на привремено коришћење и управљање  школи „Свети Сава“ Зворник у подручном одјељењу Дивич. Стан је уступљен на основу захтјева зворничке основне школе а ради рјешавања стамбеног питања радника школе, као службени стан.

         Данас је усвојен и Програм рада зимског одржавања градских улица, тротоара, паркова, приградских насеља и локалних путева на територији града Зворник за 2021. годину. Њиме је обухваћена комплетна организација радова из области зимског одржавања, градских улица, тротоара, јавних површина улица у приградским насељима, као и локалних путева на територији града Зворника у периоду од 1. јануара до 15. априла 2021. године и од 15. новембра до 31. децембра 2021. године, у зависности од временских услова. Уколико дође до потребе за интервенцијом због појаве поледице и сличних временских неприлика интервенисаће се и прије и послије овог термина.

У Извјештају о успјеху ученика у школској 2019/20 години и уписа ученика у основним и средњим школама за школску 2020/21 годину наведено је да укупан просјечни успјех основаца 4,2, а у СШЦ „Петар Кочић“  4,23 и у ТШЦ 3,87 и сви су већи у односу на претходну школску годину. Између осталог речено је да су све школе успјешно обавиле уписе ученика у први разред.

Скупштина је усвојила и информације о усвојеном Програму рада Техничког школског центра и Средњошколског центра „Петар Кочић“ за 2020/21 школску годину. Начелник Одјељења за привреду и друштвену дјелатност Дарко Стефановић напоменуо је да се програми рада сваке године усвајају једногласно, истакавши да ове двије средње школе јако добро раде и да су директори који добро обављају свој посао на респектабилан ниво подигли образовање у њима.    

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у зворничким школама, он је истакао да одређени број ученика имају потврђен вирус корона и у изолацији су, али да се ради о јако малом проценту.

„На последњој сједници Градског штаба речено је да је то мање од један посто, као и да се вирус не преноси у одјељењу, него да се дјеца заразе на неком другом мјесту. У школама се сви придржавају епидемиолошких мјера.“

На данашњој сједници усвојене су и одлуке о куповини земљишта к.п. бр 2828/465 и к.п. бр 2875/1 КО Челопек, јер су на истим изграђени приступни путеви за насеља, те Одлука о куповини земљишта к.п. бр 7011/9 и к.п. бр. 7012/1 КО Зворник ради проширења гробља у Каракају. Донесене су и Одлука о замјени земљишта к.п. бр 148/4, 148/12 и 148/16 КО Табанци за земљиште 148/9 КО Табанци, као и Одлука о измјенама и допунама Одлуке о учешћу у заједничкој изградњи више породичног стамбеног-пословног објекта у Зворнику.

Одборници су за в.д. директора Туристичке организације града Зворника именовали Ивану Ђокић Милановић до окончања поступка јавне конкуренције.

Pin It on Pinterest

Share This