Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана 34. редовна сједница Скупштине града
Одржана 34. редовна сједница Скупштине града
18 феб, 2020

18.02.2020. године

Данас је одржана 34. редовна сједница Скупштине града на којој је усвојен Програм заједничке комуналне потрошње за 2020. годину у коме су утврђени обим и квалитет обављања услуга: чишћење јавних површина, одржавање, уређивање и опремање јавних зелених и рекреативних површина, oдржавање јавних саобраћајних површина, одвођење атмосферских падавина и других вода са јавних површина, јавна расвјета у насељеним мјестима и дјелатност зоохигијене. За реализацију Програма заједничке комуналне потрошње буџетом града у овој години планирано је око 1.150.000 КМ.

Градска Скупштина донијела је и Локални акциони план за дјецу за 2020-2022. годину у коме су дефинисане активности и пројекти које је потребно провести да би се створили услови за што квалитетније одрастање, оптималан развој и срећно дјетињство сваког дјетета на подручју града Зворника.

Усвојене су и Одлука о утврђивању критеријума  категоризације спортова, спортских грана, услова за финансирање спорта и расподјели средстава спортским организацијама града Зворника за ову годину, те Информација о стању у спорту на подручју града у 2019. години.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић истакао је да су средства за финансирање спорта повећана за 10 посто у односу на прошлу годину, те да је то једногласно усвојено.

„То говори да смо сви сагласни да спорт у Зворнику иде узлазном линијом и очекујем да ће тако бити у убудуће – рекао је Ивановић који је истакао да је укупан буџет за спортске клубове у овој години 656.000 КМ.

Он је напоменуо да су се прошле године Рукометни клуб „Дрина“ и Женски фудбалски клуб „Дрина“ пласирали у Премијер лигу БиХ што је први пут у историји да Зворник у једној години има два клуба која се такмиче у највишем рангу такмичења, барем што се тиче колективних спортова, те да су за ова два клуба повећана средства у овој години.

Одборници су усвојили Одлуку о куповини пословног простора за  потребе „Центра за социјални рад“ ради обезбјеђивања простора за  пружање услуга лицима са инвалидитетом, а који се налази у приземљу зграде у којој се налази и ова установа.

У Информацији Полицијске управе о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на подручју града Зворника у прошлој години стање безбједности оцијењено је као задовољавајуће. Наведено је да је број кривичних дјела у поређењу са истим периодом 2018. године смањен, као и број кривичних дјела против безбједности јавног саобраћаја, док је број прекршаја из области јавног реда и мира благо повећан, као и укупан број саобраћајних незгода.

Између осталог, на данашњој сједници усвојене су одлуке: о усвајању Плана коришћења прихода остварених по основу накнаде за експлоатацију шума за 2020. годину, о усвајању Програма утрошка намјенских средстава посебних намјена од водних накнада у 2020. години, о усвајању Плана кориштења средстава привредних друштава и других правних лица која имају сједиште на подручју града Зворник за реализацију посебних мјера заштите од пожара за 2020. годину, о усвајању Плана утрошака средстава од концесионих накнада за 2020. годину, те о уступању водовода  „Петковци-Шетићи-Клиса“ на привремено коришћење и управљање АД „Водовод и комуналије“. Донесена је и Извјештај о раду Комисије за повратак, развој и интеграцију за 2019. годину. Због истека мандата данас су разрјешени директори и именовани вршиоци дужности директора  “Дома здравља“ и Рекреативно спортског центра.

Pin It on Pinterest

Share This