Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана 26. сједница Скупштине града Зворника

Одржана 26. сједница Скупштине града Зворника

27.12.2023.

На данашњој сједници усвојен је буџет за 2024. годину у износу од 41.895.000 КМ. Порески приходи планирају се у висини 25.308.810 КМ, непорески непорески приходи у износу од 5.093.700 КМ, а остало су грантови, трансфера јединицама локалне самоуправе, примици/приливи и неискориштена средства по основу кредита и грантова из претходне године.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је да буџет омогућава извршење свих законом предвиђених обавеза, као и реализацију бројних капиталних пројеката.

„Из овог буџета издвајамо 4.000.000 КМ у област образовања што је улагање у будућност. Издвојићу изградњу Средње умјетничке школе, водовода Запад гдје ће 1170 домаћинстава добити могућност прикључења на градску водоводну мрежу и водовода Пилица-Локањ фаза 2 гдје ће ту могућност добити 538 домаћинстава. Такође изградњу пута Зворник-Шћемлија-Ораовац што ће допринети растерећењу саобраћаја кроз Каракај. Значајна улагања из овог буџета биће и у инфраструктуру у мјесним заједницама, али и модернизацију расвјете.“  

На данашњој сједници донесена је и Одлука о ребалансу буџета за 2023. годину у износу од 35.827.500 КМ што је за 1.056.000 КМ мање од планираног, а разлог су смањени приходи за првих шест мјесеци ове године.

Одборници су усвојили и Одлуку о висини вриједности непокретности по зонама (шест градских и шест ванградских зона) на територији града на дан 31. децембар текуће године. Цијене непокретности у 2023. години промијењене су у односу на претходну одлуку, док су вриједности пољопривредног и шумског земљишта остале исте.

Донесене су и двије одлуке за потребе приступа и изградње резервоара РЗ водоводног система Локањ-Пилица, једна о куповини непокретности, а друга о прихватању поклона непокретности.

Одборници су  данас усвојили Програм рада градске Скупштине за 2024. годину којим су утврђени њени послови и задаци, садржај и начин извршавања, носиоци послова и рокови за разматрање појединих питања. Програм је оквирни и остаје отворен током цијеле године за нове приједлоге и иницијативе предлагача.

Прихваћен је и Извјештај о изградњи у 2023. години у којем је наведено да је у односу на претходни период задржан континуитет и пораст изградње на подручја града Зворника. Одобрења за грађење издата су за објекте бруто површине 24.740,74 m2 , а укупна предрачунска вриједност износи 19.764.792 KM. У одјељењу се, између осталог радило и на рјешавању захтјева за издавање локацијских сагласности,  одобрења за употребу, на припреми и изради нормативно-правних аката и просторно-планске документације.

Комисија за попис имовине Града Зворника до данас је идентификовала, евидентирала и процијенила  имовину Града у укупној вриједности  95.541.354 КМ, наведено је у Информацији о стању пописа и уписа имовине Града Зворника која је усвојена на данашњој сједници. Ради се о земљишту, градским улицама, локалним путевима, комуналној инфраструктури, основним школама, некатегорисаним путевима и уличној расвјети. У наредном периоду Комисија ће радити на идентификацији, попису и процјени некатегорисаних и приступних путева, као и на попису станова и пословних простора који нису откупљени или није поднесен захтјев за поврат у складу са Законом о приватизацији државних станова, те рјешавању спорне имовине.

Усвојена је и Одлука о куповини акција привредног друштва АД „Зворник стан“ на берзи и овлашћењу градоначелника да предузме све радње  и потпише сва акта и уговоре у циљу куповине понуђених и свих преосталих акција наведеног предузећа које буду понуђене на берзи. Наиме, власник 10 посто акција овог предузећа понудио је исте на продају које ће Град Зворник  купити  у циљу увећања власничке структуре коју има у Зворник стану.  

Одборници су донијели и oдлукe о утврђивању критеријума и расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора ЈПВОУ Дјечији вртић “Наша радост“, о уступању непокретности на привремено кориштење и управљање Дјечијем вртићу „Наша радост“, те о измјени Одлуке о организовању и усклађивању аката о оснивању ЈЗУ Дом здравља.

Градоначелник се захвалио одборницима на сарадњи и зажелио срећне наступајуће празнике

По завршетку сједнице градоначелник Ивановић обратио се одборницима захваливши им се на сарадњи у овој години и честитајући им предстојеће празнике.

„Хвала вам за рад и труд у 2023. години и на сарадњи коју смо имали. Надам се да ћемо и и у 2024. години наставити у истом правцу и са истим циљем, а то је да овдје стварамо боље услове за живот и рад наших суграђана. Срећна вам Нова година и да будете здрави и успјешни. Онима који славе Божић желим да га прославите у радости и весељу, окружени вашим најмилијима.“

Pin It on Pinterest

Share This