Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржана 21. редовна сједница Скупштине града

Одржана 21. редовна сједница Скупштине града

07.09.2023.

На 21. скупштинском засиједању усвојен је Извјештај о реализацији Плана капиталних инвестиција 2022-2024. година. У 2022. години била је предвиђена реализација или почетак реализације 34 капитална пројекта. По областима, највећи проценат реализације је остварен у области саобраћајне инфраструктуре, слиједе области образовања и спорта, заштите животне средине, здравства и остало.

Одборници су донели одлуку о расподјели суфицита по годишњем финансијском извјештају буџета Града Зворника за 2022. годину у износу од 270.228 КМ.

Усвојили су и Извјештај о извршењу буџета града Зворника за првих шест мјесеци текуће године. Укупна буџетска средства, примици/приливи и неискориштена средства по основу обвезница и кредита из претходних година реализована су са 13.246.134 КМ. Порески приходи остварени су у износу од 10.870.447 КМ, а непорески приходи у износу од 1.243.928 KM, док су остало грантови, трансфери, примици. У односу на претходну годину остварење пореских прихода је нешто мање, а непореских прихода веће.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је да су расходи већи од прихода, а да је разлог томе, прије свега, приход од ПДВ-а који је у првих пет мјесеци био значајно мањи.

„Већ од јуна на овамо дошло је до одређене стабилизације и очекујемо да до краја године буџет буде уравнотежен.“

На данашњој сједници градске Скупштине донесена је и Одлука о уклањању објеката у граду Зворнику ради изградње паркинг простора. Ради се о објектима које је у претходном периоду купио Град Зворник, а који се налазе на простору “Б-блокова“.

„У претходном периоду најављивао сам да ћемо стално радити на проширивању капацитета паркиралишта. У том циљу је донесена и претходно поменута одлука, као и Одлука о куповини непокретности у црвеној зони чиме ћемо обезбиједити 20 нових паркинг мјеста“ – истакао је градоначелник.

Одборници су једногласно усвојили и Одлуку о покретању иницијативе за оснивање Средње умјетничке школе “Војин Комадина“ у Зворнику.

Градоначелник Ивановић је појаснио да је иницијативу стигла из Основне музичке школе и од родитеља чија дјеца похађају ову установу.

„С обзиром да постоји интересовање да дјеца након завршене основе музичке школе упишу и средњу, а један од аргумената су и добри резултати које постижу, и имајући у виду да доста родитеља није у могућности да школује дјецу у музичким школама у другим градовима, донесена је оваква одлука. Надам се да ћемо добити одобрење Министарства просвјете и за очекивати је да Средња умјетничка школа у Зворнику заживи од септембра 2024. године.“

Данас је усвојена и Одлука о оснивању организационе јединице Дјечијег вртића „Наша радост-3“. На овај начин регулише се правни статус нове организационе јединице која се налази у издвојеном дијелу новог објекта ове предшколске установе.

Одборници су донели и Одлуку о измјени дијела Регулационог плана ужег урбаног подручја града Зворника и дијела индустријске зоне Бирач-Каракај, те о прихватању поклона непокретности означених као кп.бр. 1067/3 КО Крижевићи и о продаји непокретности кп.бр 526/16 КО Зворник град непосредном погодбом ради комплетирања грађевинске парцеле.

Усвојене су и информације о стању водоснабдијевања на подручју града, као и пружању других комуналних услуга, те о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на подручју града за период од 1. јануара до 30. јуна текуће године.

Pin It on Pinterest

Share This