Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржан завршни догађај за 5. eUPSHIFT радионицу
Одржан завршни догађај за 5. eUPSHIFT радионицу

Завршни догађај за 5. eUPSHIFT радионицу у БиХ  на којој су међу 10 селектованих тимова из девет градова и општина сјевероисточног дијела БиХ учествовала чак два из Зворника, одржан је у протеклој седмици у Термама Озрен у Какмужу.

Радионица је реализована од 13. до 20. марта текуће године, а завршни догађај окупио је 35 младих узраста од 13 до 19 година из селектованих тимова. Из Зворника били су чланови тима Сигурни кутак Сара Перић, Кристина Аћимовић и Ана Ерак из Техничког школског центра са темом „Дјеца са сметњама у развоју у Зворнику немају довољно подршке и прилика“  и тима No violence кога Лана Лакић, Марина Новаковић, Ана Митровић и Анастасија Лазић из Основне школе „Десанка Максимовић“ из Челопека са темом „Дјеца и млади трпе вршњачко насиље и због тога имају ниско самопоуздање и неповјерење ка другима“.

У информацији о завршном догађају Хуманитарне организације  “Genesis Project” која овај програм проводи у сарадњи са УНИЦЕФ-ом у БиХ истакнуто је да су кроз дружење и размјену идеја  учесници примјетили да сви имају исте или сличне проблеме и изазове у својим градовима и селима.

Радионица је имала за циљ да оспособи младе људе за идентификацију проблема у локалним заједницама и осмишљавање рјешења, а на завршном догађају имали су прилику и да се лично упознају, друже и склопе пријатељства.  Пет најбољих добили су грант средства од по 3.000  КМ за реализацију својих идеја, а све школе из којих су селектовани тимови рачунаре и пратећу опрему.