Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић састао се данас у Зворнику са Селмом Цикотићем, министром безбједности БиХ, његовим замјеником Недељком Јовићем и Рајнхардом Тришаком, командантом ЕУФОР-а у БиХ.

„Данас смо разговарали о неколико веома важних тема за Зворник. Ми смо локална заједница која је на удару миграната који преко Србије долазе у БиХ. Осим тога, обавијестили смо наше данашње госте о иницијативи да пјешачки мост краља Александра Првог Карађорђевића могу прелазити сви грађани, а не као до сада само грађани Малог Зворника и Зворника. Трећа тема јесте иницијатива да се на том мосту направи интегрисани гранични прелаз са србијанске стране“, истакао је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Министар безбједности БиХ Селмо Цикотић изразио је задовољство иницијативама и посвећеношћу града Зворника у бројним питањима која су повезана са безбједношћу. Делегација је посјетила и граничну полицију у Зворнику. „У последње три седмице предузели смо појачане мјере контроле границе и већ сада су видљиви резултати. Што се тиче иницијатива града Зворника, ја ћу их врло радо подржати и радити на томе да се реализују“, закључио је министар Цикотић.

Генерал-мајор Рајнхард Тришак, командант ЕУФОР-а у БиХ је изјавио да је сарадња свих организација на задовољавајућем нивоу. Европске оружане снаге су ту да помогну локалним властима у очувању мирног и стабилног окружења. Посјета терену је више него неопходна  јер су на тај начин добили корисне информације.

Pin It on Pinterest

Share This