Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржан састанак Форума за безбједност града Зворника у проширеном саставу

Одржан састанак Форума за безбједност града Зворника у проширеном саставу

10.05.2023.

Сигурност у образовним установама на подручју града Зворника и унапређење исте била је тема састанка Форума за безбједност града Зворника, који одржан данас у проширеном саставу.

Директори основних и средњих школа, дјечијег вртића, представници Полицијске управе Зворник, Центра за социјални рад, Центра за ментално здравље и Градске управе разговарали су о ситуацији у образовним установама. Повод за ванредни састанак су недавна трагедија у београдској школи, саобраћајна незгода у Зворнику у којој је живот изгубила ученица СШЦ „Петар Кочић“, а још четири су повријеђене, али и учестало насилничко понашање младих у последње вријеме.

„Неопходно је да почнемо са што више превентивних активности и да дамо свој максимум када је безбједност наше дјеце, али и свих грађана у питању. Мултисекторски приступ и акција прије реакције, заједничка је одлука свих нас,“ истакао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић. Према његовим ријечима договорени су кораци, чија ће реализација почети већ од 15. маја ове године.

Мултисекторски тимови из Зворника проглашени су за једне од најбољих у Републици Српској, а њихов рад биће настављен и у будућем периоду. Градоначелник Ивановић истакао је значај породице, као првог стуба једног друштва и њеног утицаја на стварање личности код дјеце.

„Данас смо договорили да се цијела заједница укључи у превенцију појаве насилног понашања. Биће појачано и присуство полиције код школских објеката и вртића на подручју града Зворника. Већ следеће седмице почињемо са едукативним радионицама за ученике и родитеље на тему вршњачког насиља и суживота у учионици и друштву и у основним и у средњим школама, те едукације на тему малољетници у сукобу са законом – за дјецу и родитеље,“ истакао је градоначелник.

Између осталог биће појачана контрола уласка у школске и предшколске објекте, уведен видео надзор у школама гдје то није учињено, ограђени школски објекти, гдје је то могуће. Договорен је рад свих актера и превенција могуће манипулације стања, ограничена употреба мобилних телефона у школама и потпуна забрана употребе истих током наставе.

Pin It on Pinterest

Share This