Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У оквиру реализације пројекта „Паметни градови – ка дигиталној трансформацији градова у БиХ“ у сриједу је у Сарајеву одржан први састанак Форума паметних градова (Smart City Forum). Циљ овог консултативног тијела у који је укључен и Град Зворник је да подстакне интеракцију, размјену искустава и ојача локалне капацитете као и да креира партнерства која доприносе успјешном провођењу процеса дигиталне трансформације локалних самоуправа. 

Форум је основан на иницијативу Бит Алијансе а на првом састанку учешће су узели кључни актери у дигиталној трансформацији путем концепта паметног града: јединице локалне самоуправе, савези градова и општина, компаније из ИТ сектора, факултети, стручњаци из области дигиталне трансформације, као и донатори.

У Зворнику се кроз пројекат „Паметни градови – ка дигиталној трансформацији градова у БиХ“  припрема Акциони план за дигиталну трансформацију и реализује прва мобилна апликација под називом „Грађанска патрола“.

Пројекат уз финансијску подршку Њемачког савезног министарства за економску сарадњу и развој реализују Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ), компаније Ланако (Lanaco) и ДиВиСи солушнс (DVC Solutions)  и удружење највећих компанија информационих технологија у БиХ „Бит Алијанса“.

Pin It on Pinterest

Share This