Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржан помен на Глођанском брду

Одржан помен на Глођанском брду

06.11.2023.

Замјеник градоначелника Зворника Милош Томић и делегација Градске управе града Зворника положили су вијенце на спомен обиљежје на Глођанском брду поводом 31. годишњице страдања 126 српских бораца и цивила.

Парастосу на Глођанском брду, који је служило зворничко свештенство, присуствовале су породице погинулих бораца и цивила. Игор Ложњаковић, чији је отац нестао на Глођанском брду, сматра да је минимум нашег дјеловања одавање почасти људима који су нам подарили слободу у којој уживамо. Станка Вуковић, једна од присутних,  већ 31 годину тражи брата: “Нико не одговара за губитак мог брата, 31 годину долазимо и тражимо кривца, тешко нам је што нико не одговара за злочин који је почињен овдје“.

Небојша Видаковић, помоћник министра  рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске присуствовао је парастосу.

„Данас смо овдје да обиљежимо страдање 126 бораца који су своје животе дали за Републику Српску. Борци су овдје звјерски убијени, након што су заробљени, за овај злочин до данас није нико одговарао иако се зна ко су починиоци и ко су били налогодавци ових злочина“.

Из Републичке, али и Градске организације породица погинулих, заробљених и несталих цивила апеловали су на све институције да се коначно покрене поступак за овај злочин.

„Доста људи је овдје мучки убијено и никада још нико није одговарао, оптужница у Тужилаштву никада није подигнута. Потребно је да надлежне институције преузму иницијативу, да би се знало ко је крив, јер породице, свједоци страдалих умиру, па неће имати ко ни да посвједочи, а ускоро неће бити ни обиљежавања“, нагласила је Стака Петровић, предсједница Скупштине градске организације породица погинулих, заробљених и несталих цивила Града Зворника. Парастосу на Глођанском брду осим породица погинулих бораца присуствовали су и представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, града Зворника, општина Шековићи, Милићи и Осмаци, затим борачких удружења и осталих организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука и зворничке Полицијске управе, те представници ЕУФОР-а.

Pin It on Pinterest

Share This