Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржан координациони састанак о мигрантима на подручју Зворника

Одржан координациони састанак о мигрантима на подручју Зворника

05.12.2023.

Данас је у Зворнику, на иницијативу Добрице Куцаловића, савјетника у Министарству безбједности БиХ, одржан координациони састанак на тему мигрантске ситуације на подручју града Зворника.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић, представници Граничне полиције БиХ, јединица Зворник, представници Полицијске управе Зворник и Међународне организације за миграције (ИОМ) разговарали су о стању миграција на подручју града Зворника и утицају на локалну заједницу.

На састанку је истакнуто да у протеклом периоду нису забиљежена кривична дјела и прекршаји на подручју које покривају јединице из Зворника, а да је број регистрованих нелегалних мигрантских прелазака незнатно смањен. Поновљена је и одлука Републике Српске о забрани формирања мигрантских кампова на територији Српске, што се у пракси и реализује, као и да у последње вријеме нема регистрованих задржавања миграната на подручју града.

Међународна организација за миграције има мобилне тимове, који су подршка у раду Службе за послове са странцима и један такав тим оперативан је на подручју Зворника. Ова организација у сарадњи са земљама региона прати кретање миграната на терену.

Као резултат иницијативе, договорени су тромјесечни састанци, који ће се одржавати у Зворнику.

Pin It on Pinterest

Share This