Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Одржан иницијативни састанак за оснивање удружења средњих школа

Одржан иницијативни састанак за оснивање удружења средњих школа

11.10.2023.

Иницијативни састанак за оснивање удружења средњих стручних школа Републике Српске и Србије, који за циљ има већу сарадњу и заједничко учешће у међународним пројектима, одржан је данас у просторијама ЈУ„Технички школски центар“, Зворник.

Састанку су присуствовали представници средњих школа из Добоја, Мркоњић Града, Требиња, Суботице и домаћина Зворника, док су оправдано изостали представници Косовске Митровице.

Директор ТШЦ Зворник Горан Грујић, изјавио је да састанак представља први корак ка оснивању удружења, које треба да помогне у рјешавању текућих проблема, као и организованијем учешћу у међународним пројектима.

„Сви ми просвјетни радници и средње школе у региону имамо исте муке и надам се да ћемо путем удружења да успјешније рјешавамо пробеме са којима се сусрећемо у раду“, рекао је Грујић.

Предсједник Удружења директора средњих школа Републике Српске Мирослав Топаловић, наводи да је спајање и удруживање веома бита ствар, јер просвјетни радници имају исте проблеме и изазове, па је размјена искустава веома битна.

Предсједник Социјално-економског савјета града Суботице Чедомир Барош, нагласио је да се у овај пројекат креће у нади да ће се кроз овај пројекат унаприједити дугогодишња пријатељска сарадња између школа из Србије и Републике Српске.

Иницијативном састанку представника средњих школа из Републике Српске и Србије присуствовали су и представници Градске управе Зворник.

Pin It on Pinterest

Share This