Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Представници Града Зворника учествовали су данас на трећем састанку Смарт Сити Форума у Сарајеву који је формиран у склопу пројекта „Паметни градови – ка дигиталној трансформацији градова у БиХ“.

У оквиру овог пројекта у Зворнику се реализује прва мобилна апликација Грађанска патрола која је успјешно презентована у протеклој седмици о чему је на данашњем састанку присутним учесницима говорила  координатор пројекта у Граду Зворнику Биљана Милић. Она је такође учествовала у дискусији на тему „Искуства јединица локалних самоуправа у процесу креирања мапе пута дигиталне трансформације“.

Догађај је окупио представнике јавног и приватног сектора и међународних организација који су подијелили своја искуства и очекивања у процесу дигитализације кориштењем концепта паметних градова, те најавили будуће активности форума.

Финансијску подршку у реализацији пројекта пружа Њемачко савезно министарство за економску сарадњу и развој, а реализују га Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ), компаније Ланако и ДиВиСи солушнс (DVC Solutions) и удружење највећих компанија информационих технологија у БиХ „Бит Алијанса“.

Pin It on Pinterest

Share This