Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

14.04.2020. године

Прољећна систематска превентивна дератизација на територији града Зворника биће спроведена од 16. до 30. априла.

На основу Наредбе градоначелника дератизацијом ће бити обухваћене: комплетна канализациона мрежа у граду и приградским насељима, депоније смећа, обала ријеке Дрине на потезу градског подручја, културни и спортски објекти, предшколске и школске установе, болнице и вјерске установе, као и зелене и друге јавне површине. Дератизација је обавезна за сва јавна и приватна предузећа и установе, предузетничке радње, стамбене зграде и домаћинства.

Сви грађани, организације, привредни субјекти и установе дужни су да се придржавају одредби из Наредбе, да извођачу радова омогуће приступ у све објекте и површине којима управљају и да поступају по упутствима кад је ријеч о заштити људи и домаћих животиња, животне и радне средине.

Циљ дератизација коју ће изводити ДОО „Санитација“ Зворник, а контролу вршити здравствени инспектор Градске управе Зворник, је спречавање појаве и ширења заразних болести.

Систематска превентивна дератизација обавља се два пута годишње, у прољеће и јесен. Због појаве пандемије вируса корона свако вече на подручју нашег града врши се дезинфекција градских улица и јавних површина.

Pin It on Pinterest

Share This