Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Очишћени градска капија и камени бедеми
Очишћени градска капија и камени бедеми

Градска капија и камени бедеми поред магистралног пута очишћени су од растиња, тако да је овај дио града Зворника добио нови, љепши и уреднији изглед, а постали су видљиви и скривени бисери Доњег града који су годинама били прекривени шибљем.

За ово су заслужни планинари из ПЕУ „Корак“ и ПД „Младост“ који су вриједно радили седам дана.  Помогли су им и запослени у АД „Водовод и комуналије“, а све је рађено у склопу кампање Града Зворника под називом „Април – мјесец чистоће“.

Зоран Смиљанић из ПЕУ „Корак“ рекао је да је су чистећи и крчећи локацију у дужини од око 900 метара, испред и иза капије, као и са лијеве и десне стране, открили ново лице бедема Доњег града зворничке тврђаве.

„Очистили смо цијелу површину између двије капије, са десне стране пута, тако да се потпуно види бедем са некадашњим пушкарницама, као и стаза поред њега. Стазу треба још чистити, али са адекватним машинама, те посадити траву на остали дио тог простора. Ми ћемо послије празника очистити и прву капију, гледано из правца Дивича, тако да ће и она бити видљивија него што је сада. Такође, организоваћемо и акцију уклањања смећа са овог простора и позвао бих грађане да отпатке, пластичне флаше и слично више не бацају изузев у канте за смеће“ –  рекао је Смиљанић.

Pin It on Pinterest

Share This