Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Обука о писању развојних пројеката одржава се у Зворнику

Обука о писању развојних пројеката одржава се у Зворнику

21.10.2021.

Развојна агенција Републике Српске реализује семинар у Зворнику о инструментима за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката за учеснике са подручја Зворника, Осмака, Власенице и Милића.

Марко Какућа, виши стручни сарадник у Развојној агенцији Републике Српске од 19. октобра ради са 20 представника локалних самоуправа на пројектном планирању.

„Тема семинара су инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката у складу са методологијом коју тражи највећи број домаћих али и међународних донатора, односно на принципу приступа логичкој матрици. Полазници раде на конкретним пројектним приједлозима, односно на њиховом развоју у току ова четири дана семинара. Конкретно они раде на развијању пројектног приједлога, логичкој матрици и буџету пројекта,“ изјавио је Какућа.

Локалним самоуправама, институцијама и јавним предузећима овакве обуке су веома корисне, јер омогућавају нови начин за привлачење финансијских средстава за унапређење пословања. Према ријечима Сање Бјековић, запослене у Одјељењу за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја она већ други пут похађа семинар како би своје знање унаприједила и стечено примјенила у свом раду.

„Већ други пут учествујему оваквом типу обуке. Предавач је Марко Какућа,  јако прецизно и темењно покушава да нам пренсе све вјештине у писању пројеката, и то од дефиниције и разраде проблема до његове реализације кроз пројекат. Ово знање није вишак. Ја тренутно не радим на неком пројекту, али то не значи да нећу радити и учествовати у писању неког пројекта. Јер баш овдје смо дефинисали да је писање пројеката рад тима, а не појединца,“ закључила је Сања Бјековић.

Развојна агенција Репувлике Српске континуирано ради на овкавим едукацијама. Од  2015. године до данас одржано је 25 обука у којима су учествовале 52 јединице локалне самоуправе, а обуку је успјешно завршило 446 полазника.

Pin It on Pinterest

Share This