Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Обиљежена годишњица Грчког кутка у СШЦ „Петар Кочић“

Обиљежена годишњица Грчког кутка у СШЦ „Петар Кочић“

06.04.2023.

Прије годину дана у Средњошколском центру „Петар Кочић“ у Зворнику Његова екселенција амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу отворио је Грчки кутак. 

Он је данас поново боравио у Зворнику у посјети школи гдје је уприличена свечаност поводом прве годишњице кутка.

„Почели смо прије годину дана са овим пројектом који се показао заиста врло успешним. Врло смо задовољни начином на који овај Грчки кутак функционише у Зворнику. Такође, желим се захвалити Градској управи на њеној подршци, као и руководству школе. Учинили сте да се и ми осјећамо врло поносни на основу овога што сте ви овдје урадили, а имамо и већу одговорност и обавезу с обзиром да сте нам учинили част учећи грчки језик.  Наставићемо у том правцу нашу сарадњу и имамо још доста пројеката да реализујемо заједно у будућности“ – поручио је амбасадор.

Замјеник градоначелника Зворника Милош Томић изразио је задовољство што се у зворничкој школи обиљежава прва годишњица од отварања Грчког кутка и што су дјеца у претходној години имали прилику да уче грчки језик и културу.

„Надамо се да ће кутак низати успјешне године и ученици стицати доста знања о Грчкој.  Градска управа је увијек пружала помоћ нашим школама, подржавала њихове пројекте и свакако да ће тако бити и убудуће. Овом приликом захваљујемо се и Његовој екселенцији амбасадору што је издвојио своје вријеме и дошао данас на ову свечаност.“

Директорица школе Биљана Писић рекла је да су годину дана након отварања изузетно поносни на Грчки кутак.

„Наши ученици вриједно уче грчки језик, али у Грчком кутку се промовишу бројни различити датуми и догађаји, а све то на добар начин повезује наша два народа. Захвалност амбасадору, као и нашим професорима и свакако ученицима који вриједно раде.“

Амбасадор је данас уручио награде ученицама ове школе Тамари Аћимовић, Валентини Бановић и Сахиди Хрњић које су их освојиле учествујући на такмичењу које је Амбасада Грчке организовала за све грчке кутке у БиХ на тему „Грчка и умјетност“.

У музичком дијелу учествовали су ученици Музичке секције професора Воје Мартиновића, а приказан је и кратки филм ученика и ментора Зорице Стојановић Гутаљ о првој години рада Грчког кутка. Амбасадор је имао прилику и да погледа изложбу слика које су настале у Сликарској радионици „Палета.

Манифестацији су присуствовали и ученици и представници из Угоститељске школе „Бранко Радичевић“ из Руме са којима су били и њихови гости, ђаци из Португала.  

Pin It on Pinterest

Share This