Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Обиљежен Свјетски дан вода у Зворнику

Обиљежен Свјетски дан вода у Зворнику

23.03.2023.

Поводом 22. марта – Свјетског дана вода а.д. „Водовод и комуналије“ Зворник уз подршку  Града Зворника организовао је дане отворених врата 22. и 23. марта.

У градској лабораторији овог предузећа одржана су предавања о значају воде, њеној уштеди, очувању водних ресурса и представљене анализе воде, које се свакодневно раде. Лабораторију су посјетили ученици зворничких средњих школа, али и основних, који у свом наставном програму имају хемију.

Према ријечима Драгане Атељевић, технолога на припреми воде у комуналном предузећу ова активност је ново искуство и за дјецу, али и за запослене.

„Многи градови у свијету па и код нас боре се са здравствено неисправном водом. Ми имамо ту привилегију да вода која нам долази из славине је таквог квалитета да нема потребе за њеном прерадом нити било каквим видом третмана и као таква спада у изузетно здравствено исправне воде за пиће. Због тога је неопходно да више пажње посветимо очувању природних извора воде за пиће, ријека и природе уопште,“ рекла је Драгана Атељевић.

Порука овог дана је да свако изабере своју акцију и уради нешто лично: очистимо локални извор, штедимо воду, краће се туширајмо, не дозволимо да вода тече док перемо зубе или спремамо храну, не бацајмо отпад од хране, уља и хемикалија у одводе, замијенимо цијеви за воду које цуре, обавијестимо надлежне органе о проблему са водом у нашем окружењу, посадимо дрво, дрворед или шумски засад.

Ове године Свјетски дан вода обиљежава се под мотом „Убрзавање промјена“ с циљем рјешавања кризе са водом и санитарним условима. Свјетски дан вода је годишњи дан Уједињених нација, којим се наглашава важност свјеже, пијаће воде.

Pin It on Pinterest

Share This