Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Обиљежен Међународни дан толеранције у Зворнику

Обиљежен Међународни дан толеранције у Зворнику

16.11.2023.

Симболичном шетњом до средњевјековне тврђаве Ђурђев град у Зворнику обиљежен је 16. новембар – Међународни дан толеранције. Градоначелник Зворника Бојан Ивановић поздравио је учеснике шетње и пожелио им добро дружење.

„Сви ми данас треба да тежимо креирању културе мира и разумијевања, која треба да допринесе стварању толерантног друштва. Друштва у коме сваки појединац без обзира на различитости треба да има једнаке шансе и могућности. Зворник је град великих различитости и богатог културно-историјског наслијеђа, и све ово говори управо о историји и трајању Зворника и људи који су живјели на овим просторима,“ рекао је градоначелник Ивановић поводом Међународног дана толеранције.

Међународни дан толеранције у свијету се обиљежава од 1996. године. Мисија ОЕБС-а у БиХ годинама подржава институције Зворника и разна удружења у њиховим активностима, рекла је Милана Мемић, службеница ОЕБС-ове канцеларије у Тузли.

„Данас Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини не знам по који пут подржава институције и цивилно друштво у обиљежавању 16. Новембра, Међународног дана толеранције. Тај се датум у Зворнику најчешће обиљежи  оваквим окупљањима младих, активностима којима се промовишу неке позитивне вриједности у заједници.“

Мјешовита Радна група за израду Акционог плана за унапређење друштвене кохезије града Зворника састављена је од представника јавних институција и установа, цивилног друштва и медија. Акциони план садржаће двије компоненте, а његов циљ је унапређење друштвене повезаности. Толеранција није ни попуштање ни равнодушност, него је поштовање и уважавање богате различитости култура нашег свијета, наших облика изражавања. У свијету различитости толеранција је предуслов за мир.

Pin It on Pinterest

Share This