Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

15.09.2022.

На мосту краља Александра Првог Карађорђевића сусретом младих људи града Зворника и општине Мали Зворник и симболичним спајањем застава Републике Српске и Републике Србије заједно је обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Вељо Тијанић, испред Градске управе Зворник, рекао је да је мост незаобилазна дестинација која симболизује националну припадност наше двије републике.

„Дан српског јединства, слободе и националне заставе је дан који нас мора подсјећати ко смо, гдје смо и куда идемо. Није случајно изабрано да се обиљежава 15. септембра, јер је то дан који нас подсјећа на пробој Солунског фронта, то је дан у који је стала сва наша бол, али и побједа и успјеси. Ми млади морамо да сачувамо завјет који су нам оставили наши стари и да се сјећамо наших слободарских предака који су нам оставили у аманет идентитет који морамо да чувамо, као што су они сачували 51 пуковску заставу у Првом свјетском рату.  Жеља нам је да наставимо да обиљежавамо овај празник баш на мосту краља Александра Првог Карађорђевића јер је он симбол нашег јединства и слободе.“

Александар Андрић, одборник у Скупштини општине Мали Зворник, истакао је да се овај празник празнује од 2020. године, а циљ је јачање јединства српског народа у Републици Србији и Републици Српској, као и јачање култа националне заставе.

„Нема веће и важније вриједности за један народ од његовог заједништва, слоге и слободе. Није циљ никога да увриједимо, овдје је у питању чиста емоција, љубав, која мора да се подржава, одржава и његује.“

Pin It on Pinterest

Share This