Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Град Зворник обиљежио је данас (09. јануара 2021. године) Дан Републике Српске.

Тим поводом вијенце на Централно спомен обиљежје положио је Градоначелник Зворника, представници невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, Полицијске управе Зворник, одборници Скупштине града, посланици у Народној скупштини Републике Српске и представници из Зворника у  заједничким институцијама.

Предсједник Градске борачке организације у Зворнику Лазар Ристић истакао је да је ово дан који се и раније обиљежавао и који ће се увијек обиљежавати.

„Ми смо положили вијенце на споменик који је показатељ да је Република Српска створена жртвама наших сабораца. Желим да борци Републике Српске, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца остваре сва своја права која нису до сада остварили, а ми ћемо се трудити да то тако и буде чиме би се оправдало постојање Републике Српске и оно због чега су се они борили,“  рекао је Ристић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић сматра да Републику Српску треба чувати и имати још озбиљније поштовање према њеним ствараоцима.

„Да је чувамо на начин да сви ми чинимо све свакодневно да она траје. Републику Српску нама неће нико угасити ни отети неко други. Само је ми сами можемо еродирати до те мјере да она један дан нестане. А како да је чувамо. Да је чувамо на начин да радимо више. Да наши послодавци плаћају уредно своје обавезе нашој држави, да плаћају уредно своје раднике, да радници поштују своје послодавце и посао који обављају, да му буду посвећени. Да наши најмлађи се образују, да не дозволимо себи да на одговорна мјеста постављамо полуписмене људе и онда се чудимо шта нам се дешава. Да не дозволимо себи да што више привилегија узимамо само за себе. Треба их подијелити с другима. Поштовање и очување Републике Српске на крају јесте на крају крајева и поштовање епидемиолошких мјера. И на тај начин чувамо и људске ресурсе наше, и здравствени систем и значајна материјална средства. Очување Републике Српске је очување њених ресурса. И шума, и вода,  и свега онога што она има. На крају и чување њеног буџета, приликом плаћања наших обавеза и још веће поштовање приликом трошења буџетских средстава. Тако се чува Република Српска и то је начин да она опстане. А да се кунемо и да се сјећамо оних, који су дали своје животе само данас да их поменемо, а онда се окренемо и свако на своју страну оде, свако да граби себи, е тако се она не чува“ истакао је градоначелник Стевановић.

Ове, 2021. године Република Српска слави 29. рођендан, а церемонија полагања вијенаца уприличена је уз строго поштовање свих превентивних мјера.
Pin It on Pinterest

Share This