Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је свим суграђанима 21. мај, Дан града, који и ове године због пандемије вируса корона обиљежавамо у измијењеним условима и уз поштовања епидемиолошких мјера.

«Најприје да пожелим свима да побиједимо пандемију што прије, али и да се придржавамо мјера док год је то потребно. Желим и да се усресредимо у креирање бољег сутра, свако појединачно и сви заједно. Ми смо у периоду који је за нама показали да смо вриједни, да препознајемо проблеме суграђана и да их са успјехом рјешавамо и то ћемо чинити и убудуће. И у вријеме ванредног стања ми смо радили и наши пројекти нису чекали и тако је данас.»  

Градоначелник је са замјеником Бојаном Ивановићем традиционално положио вијенац на централно спомен обиљежје, а потом су уприличени одвојени пријеми за вуковце средњих школа, стријелце противградне заштите, добровољне даваоце крви и за новинаре и сниматеље. Свима је уручио пригодне поклоне и нагласио колико су значајни за свој град.

«Традиционално примамо најбоље средњошколце, данас су са нама четири ученика генерације трећег и четвртог степена из обје средње школе и још 13 вуковаца којима за који дан почиње ново поглавље у животу и нови изазови. Желим вам да све обавезе успјешно обављате, да се профилишете у браншама које ви желите и оно што поручујем свакој генерацији јесте да гдје год да вас пут нанесе немојте заборавити свој град и одакле сте потекли.»

Вељко Сандић, ученик генерације у СШЦ «Петар Кочић», рекао је да је за њега био изазов и тест да да свој максимум како би био најбољи у својој школи, учествујући на такмичењима из физике и историје, гдје је остваривао веома добре резултате.  Никола Тодоровић, најбољи у ТШЦ-у, захвалио се градоначелнику на лијепим поклонима и пријему, истакавши да очекује да ће му то што је ученик генерације помоћи у наставку школовања.   

Градоначелник је стријелцима поручио да поштује њихов рад и да је посао који они раде и те како видљив и значајан.

«Много смо усјева и воћњака спасили захваљујући, између осталог, и вама јер сте били у правом моменту на лансирним рампама и реаговали како треба. Хвала вам још једном и наставићемо добру сарадњу и убудуће.»    

По први пут поводом Дана града уприличен је пријем и за добровољне даваоце крви којима су уз новчане поклоне уручене и захвалнице Града Зворника. Ове године било их је седам који су међу онима који су највише пута дали драгоцјену течност.

«Жеља нам је да се данас захвалимо и вама, јер без вас нема спасавања људских живота, нема операција. Заслужни сте за много преживјелих и дубоко сам свјестан ваше важности и значаја. У име свих људи у Зворнику желим и ја и мој замјеник и моји сарадници да вам се захвалимо за сваку дозу крви коју сте дали до сада.»

У име присутних давалаца  обратио се Миле Благојевић који је до сада даривао крв 101 пут.

«Овај пријем је нешто дивно за нас, драго ми је што сам данас овдје, ово је доказ да се о нама мисли. Захваљујем се градоначелнику и његовим сарадницима – рекао је Благојевић који је истакао да је неописив осјећај када се некоме, дарујући крв, помогне.»

Градоначелник је изразио захвалност и новинарима и сниматељима на сарадњи током године.

«Оном што ради Градска управа и што се дешава у нашем граду ви дајете озбиљан печат на начин да се за то афирмативно сазнаје, да информације долазе до сваког нашег суграђанина и даље. Добро је да помажете да ми који смо извршна власт будемо на неки начин бољи сервис грађанима, јер сте и ви глас народа. Хвала вам за све.»

«Град Зворник је једна транспарентна локална самоуправа што нама олакшава рад. Градоначелник Стевановић, замјеник Ивановић, као и начелници одјељења увек су доступни за информације и сарадњу и заиста је задовољство и част бити данас овдје – рекла је у име новинара Татјана Јовичић.  

У оквиру обиљежавања Дана града сутра ће у Дому омладине у 12:00 , 14:00 и 16:00 часова бити одржане пројекције  филма „Леси се враћа кући“ а најмлађим суграђанима карте ће поклонити Град Зворник. У недељу, 23. маја, са почетком у 10:00 часова, у Дому омладине биће одржан ЗГИТАР ФЕСТ», а у понедељак, 24. маја, са почетком у 17:00 часова на платоу испред ОМШ „Војин Комадина“ концерт на гитари одржаће Анђела Мишић.

Pin It on Pinterest

Share This