Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У оквиру Недеље Црвеног крста која се обиљежава од 8. до 15. маја предсједник и секретар Градске организације Црвеног крста Зворник Дејан Галић и Дана Мићић заједно са волонтерима спровели су неколико традиционалних акција.

Једна од њих је посјета Дјечијем вртићу „Наша радост“ гдје су уручили играчке, бојанке и слаткише. Малишанима из обје најстарије вртићке групе приказан је едукативни цртани филм „Помоћко“ а добили су и чланске карте Црвеног крста.

Мићићева је истакла да се у овој недељи нарочита пажња посвјећује најмлађима, јер су они ти који треба да наставе да слиједе и промовишу хумане вриједности.

Малишани су представнике ЦК Зворник обрадовали честиткама које су сами израдили и поклоном који промовише Црвени крст и његов значај.

Поред посјете вртићу Мићићева је рекла да се традиционално дарују и беби пакети у породилишту зворничке Болнице, као и прехрамбени пакети и нова гардероба за социјално угрожена лица и вишечлане породице.   

„Недељу Црвеног крста у Републици Српској обиљежавамо под слоганом „30 година Стазама хуманости“ јер ове године славимо значајан јубилеј, а то су три деценије рада и постојања Црвеног крста Републике Српске“ – напоменула је Мићићева.

Поклоне за малишане у вртићу обезбиједио је зворнички Црвени крст, а шест беби пакета за породиље и 30 пакета за вишечлане и социјално угрожене породице Црвени крст Републике Српске.

Pin It on Pinterest

Share This