Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

30.01.2020. године

Спортиста и спортисткиња града Зворника за 2019. годину су кик боксер Никола Дробњак и фудбалерка Мартина Видовић. Најбољи спортски клуб је Џудо клуб „Српски соко“. Дробњаку и Видовићевој, као и предсједнику најбољег спортског клуба Драгану Божовићу пехаре и награде уручио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић на свечаности „Избор спортисте године града Зворника“.

Он је овом приликом рекао да  спорт у нашем граду испуњава своју основну функцију дуги низ година.

„Много наших младих суграђана је укључено је у разне спортске клубове, а они најбољи постижу завидне резултате на такмичењима широм Републике Српске, БиХ, региона, Европе. Задатак Градске управе јесте да им обезбиједи услове да сваке године што боље и што више раде и да се што више младих људи укључује у спортске активности. Задатак тренера је да, поред тога што ће од њих направити добре такмичаре, допринесу да један дан то буду добри људи, добри суграђани који ће наставити да носе развој наше средине – рекао је градоначелник.

На 23. по реду манифестацији најбољи међу најбољима захвалили су се Градској управи и градоначелнику на подршци коју пружа спортским клубовима, њиховом раду, организовању и одласцима на такмичења, без чега, како су рекли, не би могли остварити резултате какве су постигли.

Дробњак је четири пута био првак Балкана, пет пута првак БиХ, на Свјетском првенству заузео је пето мјесто. Прошлогодишњи је шампион „Мегдана“, најјаче професионалне организације овог дијела Европе. На свјетској „WАКО“ ранг листа налази се на 6. мјесту. Стални је репрезентативац БиХ. Оснивач је и тренер кик бокс клуба „Зворник 056“.

Видовић  је  чланица  ЖФК „Дрина“. Одиграла је преко 50 првенствених и Куп утакмица и постигла десетак голова иако игра на позицији штопера. У сезони 2018/19 била је капитен екипе када је ЖФК „Дрина“ заузео прво мјесто у првој лиги ФС РС за жене и пласирали се у Премијер лигу ФС БиХ за жене.

„Ово признање ми је веома битно и стигло је на десетогодишњицу моје кик бокс каријере у којој сам дао много и добио много. Признање је потврда за рад и како кажу, најтеже га је добити у свом мјесту и утолико је још значајније. Ово је круна моје досадашње каријере и даће ми вјетар у леђа да наставим даље – рекао је Дробњак.

Видовићева је истакла велику радост јер је добила награду од свог града у коме је одрасла и гдје живи.

„С друге стране, награђена сам за оно што сам постигла, трудићу се да наставим као до сада и жеља ми је да ова година буде успјешнија него претходне године.“

Такмичари Џудо клуба „Српски Соко“ у току претходне године освојили су укупно 450 медаља и то седам балканских медаља у конкуренцији сениора, јуниора и пионира, четири медаље са званичних европских купова по календару ЕЈУ, једну бронзану медаљу на Европском првенству за ветеране, шест златних медаља на Првенству БиХ, осам медаља на Првенству Републике Српске..

Божовић је задовољан резултатима и медаљама освојеним у прошлој години која је била напорна.

„Ми смо један велики колектив који постоји 25 година, са преко 150 чланова, имамо све секције од полетараца до ветерана са којима ради осам тренара.“

На 3. мјесту најбољих зворничких спортиста у 2019. години је Јована Крстић (теквондо), на 4. мјесту Теодора Божовић (џудо), слиједе Мишо Спасојевић (рукомет), Александар Петровић (одбојка), Славко Савановић (кошарка), Ријад Пашић (кајак кану), Алесандро Манојловић (атлетика) и на 10. мјесту је Ђорђе Радић (карате).

За најбољег тренера проглашен је Дејан Гајић, Кошаркашки клуб „Зворник баскет“ гдје тренира млађе пионире, пионире, јуниоре и сениоре. Постигао је велике резулатате, измешу осталих првак је Републике Српске, новосадске ВИБА лиге и трећи у БиХ са генерацијом 2006. годиште.

Гајић је рекао да му је признање само мотив више да настави истим темпом као и до сада.  „Сезона је била напорна, али и успјешна и захваљујем се Градској управи на подршци и Стручном жирију на додијељеној награди. У Клубу се трудимо да што већи број младих склонимо са улице и примарни циљ нам је да у сарадњи са родитељима од њих направимо добре људе, а уз квалитетан рад долазе и резултати.“

Спортски амбасадор године је Василије Вујичић (џудо), спортски радник године Средо Видаковић (рукомет), најбољи спортиста у нижим ранговима такмичења Славиша Милић (фудбал) и  најбољи тренер млађих категорија Велибор Петровић (одбојка).

За најбољи клуб у нижим ранговима проглашен је Фудбалски клуб Табанци.

У категорији талентованих спортиста од 12 до 16 година нашли су се Емина Тухчић (кајак), Дарио Костић (теквондо), Данијела Ерић (атлетика), Милица Драгичевић (кошарка), Марија Јокић (теквондо), Аница Томић (одбојка), Никола Башић (рукомет), Јована Новаковић (џудо), Рајна Тешић (фудбал), Никола Текић (кошарка).

На традиционалној манифестацији додијељена су и специјална признања за посебан допринос развоју спорта града Зворника и то Игору Тадићу, Теквондо клубу „Српски соко“, Младену Ристићу, Немањи Јовићу, Александру Голубовићу и Рајку Мирковићу.

У музичком дијелу манифестације „Избор спортисте године града Зворника“ наступило је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.

„Избор спортисте године града Зворника“ одржан је у оквиру „Светосавске недеље“ која се ове године у Зворнику организује од 22. јануара до 1. фебруара.

Pin It on Pinterest

Share This