Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Нерадни дани
Нерадни дани

Нерадни дани у Републици Српској су 1, 2. и 3. јануар – Нова година, 6. и 7. јануар – Бадњи дан и Божић и 9. јануар – Дан Републике Српске.

            У дане празника Републике Српске не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

            Према градској Одлуци о радном времену у дане републичких празника дужни су да раде: здравствене установе, апотеке и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника, предузећа за одржавање путева и ватрогасна јединица. У овим предузећима, установама и организацијама обавезно је организовање рада и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

            У суботу, 1. јануара, и понедељак, 3. јануара, у складу са градском Одлуком, до 15:00 сати могу да раде продајни објекти претежно прехрамбене робе, као и киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице одржавања и поправке моторних возила. Други дан празновања Нове године и Дан Републике Српске падају у недељу када је, према градској Одлуци о радном времену трговинских и занатско-предузетничких радњи на подручју града, радно вријеме до 12:00 часова.

Угоститељски објекти могу да раде у радном времену за  радне дане утврђеним градском Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката и у складу са Закључком Републичког штаба о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона.

У дане вјерских празника, 6. и 7. јануара, правна лица и предузетници могу да раде у складу са радним временом за редовне радне дане.