Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Нерадни дани у Републици Српској у јануару

Нерадни дани у Републици Српској у јануару

29.12.2023.

Нерадни дани у Зворнику, односно у Републици Српској су 1. и 2. јануар када се прославља Нова година,  6. и 7. јануар – Бадњи дан и православни Божић, те 9. јануар – Дан Републике Српске. Влада Републике Српске донијела је Закључак којим се 8. јануар 2024. године, проглашава нерадним даном. Овог дана у Републици Српској неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе.

Први, други и 9. јануар су  републички празници, а шести, 7. и 8. јануар празнују се као вјерски празници.

У дане празника Републике Српске не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Према градској Одлуци о радном времену у дане републичких празника дужни су да раде: здравствене установе, апотеке и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника, предузећа за одржавање путева и ватрогасна јединица. У овим предузећима, установама и организацијама обавезно је организовање рада и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

У дане републичких празника, а у складу са градском Одлуком до 15:00 сати могу да раде продајни објекти претежно прехрамбене робе (маркети, продавнице прехрамбене робе, пекаре, месаре, продавнице воћа и поврћа) киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице одржавања и поправке моторних возила.

Угоститељски објекти могу да раде у радном времену за  радне дане утврђеним градском Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката. Уочи новогодишњих празника, 31. децембра/1. јануар  дозвољено је радити у неограниченом радном времену, а 1. јануара на 2. јануар до 03:00 сата уз услов да се не налазе у стамбено-пословном објекту колективног становања.

У дане вјерских празника, 6, 7. и 8  јануара, правна лица и предузетници могу да раде у складу са радним временом за редовне радне дане.

Pin It on Pinterest

Share This