Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Нерадни дани у мају

Православни вјерници у недељу, 2. маја, прослављају Васкрс. За њих ће нерадни дани, по Закону о празницима Републике Српске, бити Велики петак, 30. април, дан Васкрса, 2. мај и Васкршњи понедељак, 3. мај.

Нерадни дани поводом Међународног празника рада биће 1. и 2. мај. С обзиром да други дан републичког празника пада у недељу, то се он преноси на понедељак, 3. мај.  Као републички  празник обиљежава се и 9. мај – Дан побједе над фашизмом.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

У складу са градском Одлуком о радном времену у дане републичких празника дужни су да раде: здравствене установе, апотеке и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника, предузећа за одржавање путева и ватрогасна јединица. У њима је обавезно организовати рад и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

Градском Одлуком дефинисано је да у дане републичких празника до 15:00 сати могу да раде продајни објекти претежно прехрамбене робе, као и киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице одржавања и поправке моторних возила.

Све врсте угоститељских објеката у обавези су да раде у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

С обзиром да се обиљежавање предстојећег вјерског и републичког празника поклапа у дане 2. и 3. маја, рад је потребно усладити према градској Одлуци о радном времену у дане републичких празника.

Pin It on Pinterest

Share This