Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Нерадни дани у мају

Нерадни дани у мају

24.04.2023.

Поводом Међународног празника рада нерадни дани су понедељак и уторак, односно 1. и 2. мај, као и уторак, 9. мај, када се обиљежава Дан побједе над фашизмом.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Према градској Одлуци о радном времену у дане републичких празника у здравственим установама, апотекама и предузећима за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника, предузећима за одржавање путева и ватрогасно-спасилачкој јединице обавезно је организовати рад и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

Градском Одлуком дефинисано је да у дане републичких празника продајни објекти претежно прехрамбене робе, као и киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице за одржавање и поправку моторних возила могу да раде до 15:00 сати, а угоститељски објекти у радном времену за редовне радне дане.

Pin It on Pinterest

Share This