Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Нерадни дани у мају
Нерадни дани у мају

Нерадни дани поводом Међународног празника рада су 1. и 2. мај. Као републички  празник обиљежава се и 9. мај – Дан побједе над фашизмом.

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

У складу са градском Одлуком о радном времену у дане републичких празника дужни су да раде: здравствене установе, апотеке и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника, предузећа за одржавање путева и ватрогасна јединица. У њима је обавезно организовати рад и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

Градском Одлуком дефинисано је да у дане републичких празника, продајни објекти претежно прехрамбене робе, као и киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице за одржавање и поправку моторних возила могу да раде до 15:00 сати. Први дан празновања Међународног празника рада пада у недељу када је према градској Одлуци о радном времену трговинских и занатско-предузетничких радњи на подручју града, радно вријеме до 12:00 часова.

Угоститељски објекти могу да раде у радном времену за редовне радне дане.