Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Нерадни дани у јануару 2023. године

Нерадни дани у јануару 2023. године

28.12.2022.

Нерадни дани у Републици Српској су 1. и 2. јануар када се прославља Нова година, 6. и 7. јануар – Бадњи дан и православни Божић и 9. јануар – Дан Републике Српске. Први, 2 и 9. јануар су  републички празници, а 6. и 7. јануар празнују се као вјерски празници.

У дане празника Републике Српске не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Према градској Одлуци о радном времену у дане републичких празника дужни су да раде: здравствене установе, апотеке и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника, предузећа за одржавање путева и ватрогасна јединица. У овим предузећима, установама и организацијама обавезно је организовање рада и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

У складу са градском Одлуком до 15:00 сати могу да раде продајни објекти претежно прехрамбене робе, као и киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице одржавања и поправке моторних возила, а у  недељу, 1. јануара, према градској Одлуци о радном времену трговинских и занатско-предузетничких радњи на подручју града, радно вријеме је до 12:00 часова. 

Угоститељски објекти могу да раде у радном времену за  радне дане утврђеним градском Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката. Уочи новогодишњих празника, 31. децембра/1. јануар  дозвољено је радити у неограниченом радном времену, а 1. јануара/2. јануар до 03:00 сата уз услов да се не налазе у стамбеној згради.

У дане вјерских празника, 6. и 7. јануара, правна лица и предузетници могу да раде у складу са радним временом за редовне радне дане.

Pin It on Pinterest

Share This